вторник, 22 септември 2015 г.

Защо проваляме своите връзки?



 Защо проваляме своите връзки?
Това е въпрос, които голяма част от хората са си задавали.

Ще ви представя една  част от  причините  за разделите:

 1. Партньорите  не се приемат такива каквито са!
Всеки един човек е различен от другия и не успеем ли да осъзнае, че трябва да има синхрон между двамата започват да се появяват кавги. Не правете това на другия, което не искате да ви се направи на вас!

2. Жената  желае да променя мъжа постоянно!
След като жената усети, че има стабилност във връзката с мъжа, тя започва да се опитва да го променя по начина и модела, които тя иска.
Това е един основен проблем, които жената прави спрямо мъжа.
Разбира се, че тя ще го облече с най голямата си любов и ще започне да го поправя в много неща. Това мъжете не го разбират, като нещо мило и нежно. Те започват да си мислят, че има неща които не харесвате в тях и те имат много дефекти, които вие се захващате да поправяте. Тогава мъжете  започват да чувстват, че му отнемате мъжката сила и е недостоен за вас.
Мъжете имат нужда да чувстват, че ние ги обичаме заради силните им страни, заради мъжката им сила за  това, че те се борят за нас, да виждат доверието ни в тях.
Това е един от капаните в, които попадаме жените и трябва да се успокоим и да спрем да се опитваме да променяме мъжа до себе си. Трябва да се научим да виждаме хубавите страни в човека, и да разговаряме по между си.



Грешката, която прави мъжа и води до раздразнение е, че иска жената да остане точно такава каквато е срещнал още в първата среща. Това е една от грешките, които прави мъжа по отношение на жените, защото ние сме динамични и имаме много дарби в нас, които можем да развиваме. Жената не прекъснато има желание да се развива и разгръща нови страни в себе си.
Растейки в годините е много нормално да се променяме и да трупаме знания и опит. И разговаряйки  с мъжете  до себе си трябва да ги помолим да бъдат  приемащи към нашето развитие и нашата промяна, а не да се страхуват от нея.
Мъжете се плашат от промяна в настроението на жената и тази динамика. Те се чувстват по спокойни, когато всичко им е познато и няма промяна.

3.Друга причина  за раздразнение във връзката е типа (скачени съдове), това е загубата на индивидуалност. Това разбира се не е лошо, напротив много е хубаво но не трябва да се прекаля с него. Ако двойката прави всичко заедно, започва да се губи индивидуалноста на всеки един. Това, че потискаме  нашите желания и губим своята индивидуалнот се превръща в бомба със закъснител. И така несъзнателно можем да започнем да трупаме негатив в нашата връзка.

4. Липсата на свобода!
Двойката  трябва да се разберат, че ще има неща, които ще правят заедно, ще излизат заедно като двойка, но и двамата да си дават правото да правят отделно различни неща от двойката. Да се виждат с приятели, да пътуват с тях и след това да няма сърдити, да не се ревнуват, да не се дразнят, че другия прави неща в неговото лично пространство.

5. Не изказаните мисли и чувства!
 Това е един от сериозните проблеми,  които потискаме много наши мисли и чувства. И тук точно започваме да правим компромиси. Не изказваме чувства и мисли, които са свързани с нашата различност, когато смятаме, че човека до нас е на различно мнение, желание и мисли по различен начин. И от страха, които имаме в нас започваме да не изказваме много неща. Това е част от причините, които могат да доведат до раздели във връзката. Хубаво е да се стремим да изказваме себе си.


Душата познава само две емоции - страх и любов.
Там където има страх, няма как да има любов!
Там където царува любовта, страха е безсилен!
Най големия ни дар е живота!
Каква е вашата житейска мисия?
Открийте я и бъдете щастливи!


Няма коментари:

Публикуване на коментар